WheelReveal

De manier om je fiets weer te vinden

WheelReveal

WheelReveal is een makkelijke en snelle oplossing voor het terugvinden van een fiets. Door gebruik te maken simpele technieken kan een locatie in een paar seconden worden opgeslagen. Check een fiets in door de telefoon tegen de sticker te houden en de locatie zal worden opgeslagen.


Onze app

WheelReveal werkt door gebruik te maken van zowel NFC als gps. Het NFC systeem wordt gebruikt om de telefoon aan te zetten tot het opslaan van de locatie. Dat opslaan gebeurt vervolgens in onze applicatie. De applicatie die we hiervoor gebruik is beschikbaar voor Android en zal een simpele uitstraling hebben. Dit om het gebruik zo makkelijk mogelijk te maken. 

Screenshots van de app:

 De 'Vind mijn fiets' knop geeft een directe routebeschrijving naar je fiets in Google Maps. Verder biedt onze app de mogelijkheid om de locatie op te slaan zonder het gebruik van NFC.

                                                   Voorbeeld van een NFC sticker met het WheelReveal logo

De NFC-stickers

NFC (Near Field Communication) is een techniek die al een tijdje bestaat, maar er wordt steeds meer gebruik van gemaakt. Bijna alle telefoons die nu op de markt komen hebben NFC. Een nadeel is dat WheelReveal op dit moment alleen op Android werkt. Apple heeft het niet mogelijk gemaakt om als ontwikkelaar toegang te krijgen tot de NFC in een iPhone. Het is afwachten of Apple dit gaat vrijgeven, zodat ook deze mensen gebruik kunnen maken van de sticker.

NFC kan gebruikt worden om bestanden te versturen tussen telefoons, om websites open of zoals bij ons systeem het openen van app. De NFC stickers bieden bij WheelReveal nog een mogelijk, namelijk het bedrukken van deze stickers. Zo zou er een foto of een logo op een sticker kunnen. Dit biedt het voor bedrijven de mogelijkheid om hun logo op de stickers te laten drukken om deze vervolgens als reclame uit te delen. Hiervoor is meer informatie te vinden op de pagina Informatie voor bedrijven